Нови, прекрасни инициативи в UP! school

Нова година- нови сили! С радост искаме да Ви разкажем за новите инициативи в нашето училище. Първата от тях е свързана и с Вас, родителите. Ние като учители имаме огромно влияние над децата, но на първо място безспорно се нареждате Вие. Ако се върнете назад във времето, когато сте били малки, вероятно ще се сетите за моментите, в които с надежда чакате родителите Ви да ви похвалят за добре свършена работа. Е, нещата не са се променили. Одобрението на родителя е нещо много важно в света на детето, и макар че не всички го показват, децата чакат с нетърпение Вашето 'Гордея се с теб!' Началото на тази година е най-добрия момент да покажете на детето си,че вярвате в него и забелязвате усилията, които полага, независимо дали са свързани с английския език или нещо друго. 

Ако решите да се включите, единственото нещо, което трябва да направите е да напишете на лист хартия това, което детето е постигнало през 2016 година и Ви е направило горди родители. Не мислете, че това са само медали и отлични оценки. Децата могат да Ви направят горди по хиляди начини. Втората стъпка е да предадете листа на някой от нашия екип, а ние ще го сложим на таблото, така че всички деца (и най-вече Вашето) да видят думите Ви. Не забравяйте да напишете имената си и това на детето. 

DSC02823.JPG

Другата инициатива в училището е също толкова интересна и фокусирана изцяло върху децата и повдигането на тяхното самочувствие. Очакват Ви дни на талантите в UP! school- Show Your Talent!  За съжаление, родителите няма да могат да покажат своите, а само децата. :) За целта всяко дете може да напише кратък текст за това, което умее най-добре и нарича свой талант. Важно е да насърчим децата, че талант може да е почти всичко- от оцветяване до свирене на пиано. Интересното е, че към текста децата трябва да покажат и доказателство за таланта си. Ако таланта е рисуване- рисунка, ако е нещо, което трудно може да покажем чрез предмет- снимка на детето, което практикува своя талант. Трябва да ни докажат, че наистина това е тяхната сила! :) Участието е по желание и няма срок. Всички текстове ще се използват в часовете на по-малките деца следващата учебна година. Защото няма по-интересно от това да четеш за някой, който е истински и е учил същото, което учиш и ти сега. :)