Интервю с родители и деца (част 2)

Продължаваме да споделяме мнението на родители и деца за нашето училище. Представяме Ви  Ива ( ниво Степ 4) и Леа и Спас ( ниво Степ 1) в UP! school.

Ива е наша ученичка от самото откриване на училището. Старателна, прилежна и винаги положително настроена към всичко, което правим в часовете. 

 Преподавам на Ива от както беше съвсем малка. Сега вече и предстои да бъде в 5-ти клас и в ниво Jump 2 в нашето училище. Как се развиха знанията на Ива по английски език през Вашите очи? 

Напредъкът, който виждам е доста голям – много високо ниво на разбиране, четене, спелинг. Все още й трябва повече опит при разговорният език.

 Какви са Вашите изисквания към преподавателя и училището по английски език на детето Ви? Успяхме ли да ги покрием?

Огромни благодарности на екипа! Тази година не само покрихте очакванията, но и ги надхвърлихте. Висока степен на проактивност, интересен начин за подбуждане на интерес, любознателност и състезателност у децата, все неща, които са от изключително значение на успешен учебен процес.

Ива вече има доста сериозни познания по английски език. Отпуска се да говори на различни теми, както с децата, така и с всички колеги в училището. С по-високото ниво обаче се променят и изискванията и интересите и. Малките тийнейджъри все по-трудно намират мотивация за учене. Успяхме ли да се справим със задачата да поддържаме искрата и любопитството на Ива към английския език?

 Смятам, че тази година и беше доста по-интересно от миналата година. Не съм чувала изразено нежелание от нейна страна, което е много добър сигнал.

 

 Какво харесвате най-много в UPschool

Личен подход, висока интензивност, строгост, но същевременно и задържане интереса на децата.

 Бихте ли препоръчали нашето училище на приятел? Ако да, защо? 

Вече съм го направила и ще продължа да го правя, причината е изброените по-горе фактори.

Каква е Вашата роля в обучението на Ива в UP! school? Информирани ли сте за всичко, което се случва в училището и в часовете? Лесно ли комуникирате с преподавателя на Ива? 

Училището се отличава с достъпна и прозрачна комуникация с учителя, включително и когато не е потърсена от мен самата. Високо оценявам, че се намират алтернативни начини за комуникация ( изключително необходими в днешното ежедневие) , а не само периодичните родителски срещи.

Не можем да не зададем и няколко въпроса на нашата ученичка- Ива. Нейното мнение също е много важно за нас.

 Здравей,Ива! Как си? Планувала ли си вече лятото?

Здравейте! Благодаря, добре съм! Със сигурност знам, че ще ходя на море в Гърция и България. После при баба и дядо, а може и малко да попътувам с мама и тате до Италия.

 Приключи третата за теб учебна година в UP! school. С какво ще я запомниш?

Научих много неща и много се забавлявах с различните игри!

 Разкажи ни малко за часовете по английски език. Какво ти харесва най-много?

Харесва ми това, че играем много игри, които са много забавни и една от любимите ми е Fruit salad.

Как се подготвяш за часовете?

Редовно пиша домашните си и понякога с мама си говорим на английски.

И тази година правихте проекти върху книги. Разкажи ми малко повече за това и за твоята книга. Хареса ли ти?

За мен беше забавно да правя проект за книгата Horrid Henry and the Zombie Vampire, но най-голямото предизвикателство за мен беше да го разкажа.Като цяло книгата ми хареса.

Пожелаваме ти страхотно лято, Ива!

Благодаря и на вас!

 

Леа и Спас са едни от най-лъчезарните близнаци, които познаваме. И са наши ученици от една година. Това са деца, които посрещат всяка задача с усмивка и готовност да дадат максимума от себе си. Резултатите не закъсняват. Напредъкът им е страхотен и са пример за това как с много желание и упорство може да научиш много.

Леа и Спас са наши ученици от миналото лято (2016). Бяха част от летния ни курс Step UP! Как разбрахте за нас и защо решихте да ги запишете на летен курс?

 За UP! school научихме от родителите на наши съученици. Решихме да ги включим в летен курс за да имат добра основа да стартират обучението си по английски език през есента.

За тях летния курс беше изключително полезен. Даде им сериозна основа и увереност,че могат да се включат наравно с децата, които са учили с една година повече от тях. Как им се отрази лятното посещение според Вас и бихте ли препоръчали същия курс на други деца?

 Летният курс много им допадна. Посещаваха го с желание и интерес. Бяха мотивирани и се подготвяха отговорно за следващия ден. Успяха да се запознаят с изискванията при Вас и това им помогна в началото на годишния курс.

 Най- искрено бихме препоръчали и на други родители.

 Като всеки загрижен родител, Вие сигурно също имате изисквания към мястото, където децата изучават английски език.Какви са те и успяваме ли да ги покрием?

 Сегашните условия при Вас ни удовлетворяват. Децата тръгват на курс спокойни и излизат с усмивка. Сами подготвят домашните си, което е голямо облекчение за днешния родител.

 Идват ли с желание децата на часовете по английски език и как протича подготовката им вкъщи?

 Децата ходят на курса с желание. Успяват сами да си подготвят домашните, защото отговарят на техните възможности. Учебните помагала са достъпни и интересни за децата, като помощ от родителя  е необходима рядко.

 Каква е Вашата роля в обучението на Леа и Спас в UP! school? Информирани ли сте за всичко, което се случва в часовете и училището? Лесно ли комуникирате с преподавателя им?

 Комуникацията с децата и учителя им е лека и приятна. Има обратна връзка и от двете страни, което ни удовлетворява.

 Какво харесвате най-много в нашето училище?

 При Вас най- много ни харесват позитивната атмосфера и усмивките по лицата. Винаги е светло и спокойно, което за нас е важно.

 Бихте ли препоръчали нашето училище на приятел? Ако да, защо?

Както вече споменахме, бихме препоръчали Вашето училище. Вие успявате по лек и забавен начин да мотивирате децата да учат. Имате свои правила и изисквания към учебния процес и дисциплината, които ни допадат.

Леа и Спас са записани на летния ни лагер. Защо ни се доверихте?

Летният лагер ще бъде нещо ново за децата. Доверихме Ви се, защото вече познаваме достатъчно стила Ви на работа и отношението Ви към децата и поетата отговорност към тях.

Искаме да зададем и няколко въпроса на Леа и Спас,защото те са хората, чието мнение е най-важно за нас.

 Здравейте, деца! Как сте? Мислите ли вече за ваканцията?

 Здравейте! Чакаме ваканцията с нетърпение. 

 Приключи първата за Вас учебна година в UP! school. Какви са впечатленията Ви? 

 Харесва ни, защото играем много игри, учим интересни думи и се забавляваме. Понякога Тони ни изненадва с експерименти.

 Разкажете ни малко за часовете по английски език. Какво Ви харесва най-много.

 Часовете по английски много ни харесват. Те са забавни и интересни. Най-много ни харесва, когато пеем и танцуваме.

 Как се подготвяте вкъщи? Срещате ли трудности и какво правите, ако нещо не разбирате?

 Домашните не са трудни. Когато нещо ни затрудни, питаме мама. Тя ни го обяснява  така, че да го разберем.

 В UP! school имаме приказна библиотека с най-различни заглавия. Вие започнахте ли вече да четете книги на английски език и ако да- коя Ви е най-любимата до този момент?

 През учебната година получихме книжки от нашата учителка и се опитахме да четем. Ние все още не сме си взимали сами, но през лятото мислим да го направим.

Ще се видим на лагера през юли месец. Кое смятате,че ще е най-забавното в лагера?

 Ние смятаме, че най- забавно ще е, когато спортуваме и играем с другите деца. Ще се радваме да сме в планината и да се разхождаме.Обичаме и да се катерим.Нямаме търпение да дойде летния лагер.

Благодарим Ви, деца! Пожелаваме ви слънчево лято и до скоро!