Изпращаме старата година с усмивка и посрещаме 2018-та с надежда!

2017-та беше вълнуваща година за UP! school и екипа ни. Толкова много интересни неща се случиха, че решихме да си спомним за част от тях и да ги споделим с Вас, скъпи родители.

Започваме с малко спомени от януари месец. Децата правят нас и родителите си горди и щастливи. Хубаво е да им го показваме по-често. На нашето табло, всички родители споделиха какво ги кара да се гордеят с децата си. Не можем да опишем пламъка в очите на учениците ни след като прочетоха написаното. 

parents pride.jpg

Децата ни са страшно талантливи! А знаете ли какво трябва да имат талантливите деца? Самочувствие! Опитваме се да ги научим да се гордеят с хубавите си качества и своите таланти. Важно е да знаят, че всеки е добър в нещо, просто може още да не са открили какво е то. За това трябва постоянно да опитват нови, интересни неща, да не се притесняват да правят грешки и да се учат от тях.

Много шум се вдига всяка година около Хелоуин за това дали е редно да го празнуваме в България. Разбираме и двете страни и за това миналата година направихме нещо специално за най-големия български празник- 3-ти март. Инициативата се казваше 'Proud to be Bulgarian'. Децата измислиха логото на нашата държава и описаха накратко какво изобразява то и какво ги прави горди българчета. Не мислите ли, че могат да се конкурират с някои дизайнери? 

Свети Валентин при нас беше по-сладък и от Купидонче! Навсякъде сърца, размяна на Валентинки и снимки с любимите хора и учители. Децата направиха и карта на своите сърца и какво се е настанило в тях- нещата, които обичат най-много. Нещата, които видяхме пък напълниха нашите сърца с още повече любов. Много от децата отделиха малко местенце и за UP! като го написаха в своята карта. Нещо, което не сме очаквали,но определено ни просълзи. Обичаме ви, деца!

Великденските празници ни донесоха много усмивки в часовете и забавни игри! Кой не обича да играе с яйца и Великденски зайчета? 

Краят на учебната година е момента, в който награждаваме нашите усилия и тези на децата. Техните успехи са и наши успехи, за това няма по-хубав момент от този на връчването на сертификатите за завършено ниво в UP! school. Децата всяка година дават максимума от себе си, за да могат да се гордеят със знанията си.

Spelling Bee Competition 2017 е състезанието ни по спелуване, което чакаме с голямо нетърпение всяка година. Децата получават списък с всички думи, които сме изучавали през годината и трябва да могат да ги спелуват без да гледат. Родителите са тяхната публика, което прави всичко още по-вълнуващо. Всяка година децата ни изненадват повече от приятно! Сигурни сме, че пчеличките от 2018 също ще ни сразят със знания! 

Ех, стигнахме и до лагера ни. Първият лагер за нашето училище, който се оказа едно истинско удоволствие за нас, за щастие- и за децата. Изпълнен с много забавления, игри, вечерни програми, забавен английски и какво ли още не, лагерът ни беше незабравимо изживяване. Очакваме следващият и знаем, че ще е още по-добър.

Ще Ви кажем защо откритите уроци при нас са толкова важни и пълни с емоции. Те дават възможност на Вас, родителите да видите как се справят децата и как работим ние, учителите. Това е момента в който ние се вълнуваме за всяко детенце и мислим хиляди неща ( Ще се притесни ли? Ще дойде ли? Ще покаже ли всичко онова, което показва в часовете? Как ще реагират родителите му, когато то знае/ не знае нещо? Ще се забавлява ли?). Притесненията обаче винаги си заслужават, защото в края на урока винаги излизаме горди и усмихнати от успехите на малките ни ученици.

В нашето училище имаме практиката няколко пъти в годината да имаме Ден на Отворените Врати. Идеята ни е да покажем и на външни деца, колко забавен може да е английския език. Песни, танци, нови знания  и игри с родителите- това е Open day в UP! school.

'Нашите родители' наричаме родителите на 'нашите деца', които всъщност не са точно наши, но ги чувстваме като такива. Е, тези наши родители са изключително готини хора ( не искаме да се хвалим, но си е така). За тях всяка година, с огромно удоволствие правим Работилничка за Родители. Тя е предназначена за родителите на децата в ниво Step, тъй като това ниво поставя сериозните основи в техните знания, а родителите трябва да са максимално запознати с нашите очаквания. Забавляваме се искрено с големите ни ученици и всеки път се убеждаваме, че връзката родител-ученик-учител е много важна. 

Хелоуин е изключително вълнуващ празник за децата и ние няма как да им отнемем това удоволствие. С учениците се маскираме и учим интересни неща свързани с празника. Най-интересната част обаче е Конкурса за Най-Добра Тиква. Всяка година децата и техните родители стават все по-креативни в изработката им. Всички  гласуват за най-добрата според тях и накрая броим гласовете. 

Завършваме тази емоционална равносметка с коледната ни работилничка- 'Стани Елф, Направи Добро'. За втори път организираме подобно нещо и можем със сигурност да заявим, че няма да е последния. Децата влязоха в роля на малки елфи и изработиха най-различни коледни чудеса, които по-късно продадохме на родителите. Събрахме точно 610 лв, които дарихме на детенце в нужда. Няма по-прекрасно нещо от това деца да помагат на деца. Обещаваме да го правим не само по Коледа. Защото, когато правиш добро се чувстваш жив. 

Благодарим на всички Вас за подкрепата! Изпращаме 2017-та с усмивка и посрещаме 2018-та с надежда! 

IMG-8460.JPG